Traian Băsescu la TVR: Următorul proiect pentru România trebuie să fie "Vrem să ne întregim ţara!"

Cu o zi înaintea participării la Summit-ul Parteneriatului Estic de la Vilnius, preşedintele Traian Băsescu a fost miercuri seara  invitatul lui Mihai Rădulescu în emisiunea La vârf. Al treilea proiect de ţară al României, după integrarea în NATO şi în UE, trebuie să fie unirea cu Moldova, spune preşedintele. Şeful statului pleacă joi la Vilnius, la summitul parteneriatului estic, unde Republica Moldova va parafa acordul de asociere cu Uniunea Europeană. Un prim pas în parcursul lung şi anevoios către integrare, în care Traian Băsescu este optimist că ar putea să apară şi un moment favorabil pentru unirea cu România.
27 Noiembrie 2013, 12:55 (actualizat 27 Noiembrie 2013, 21:20) |
Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri seara, în direct la TVR, că următorul proiect important pentru România, după intrarea în NATO şi Uniunea Europeană, trebuie să fie unirea cu Republica Moldova.
Băsescu: Unirea cu Moldova, obiectiv al României
Sunt convins că, dacă în Republica Moldova va exista un curent unionist, România va spune "da" fără să ezite. Proiectul de ţară pentru România, următorul proiect de ţară este "Vrem să ne întregim ţara!", a spus preşedintele în emisiunea La Vârf.
În ceea ce priveşte acordul de asoceire al Ucrainei cu Uniunea europeană, Traian Băsescu spune că totul se joacă până în ultimul moment.
Se joacă până în ultimul moment, spune președintele despre acordul Ucrainei cu UE
Până nu-l văd pe Ianukovici (Viktor Ianukovici, preşedintele Ucrainei, n.r) că se ridică de la masă, eu încă sper că va semna (acordul de asociere cu UE,n.r) a declarat preşedintele Traian Băsescu miercuri seara, în debutul emisiunii La Vârf de la TVR.
Unii sunt tentaţi să spună că s-a ajuns aici la presiunea Rusiei, alţii invocă nişte  condiţionalităţi care nu sunt în lege. Unii spun "Fără Timoşenko în Germania, Ucraina nu vine în UE", dar asta nu este în nicio lege, a subliniat şeful statului.
Până la urmă, a renunţat şi Timoşenko la această condiţie, spunând "Eu sunt un om, Ucraina e o ţară", precizează Traian Băsescu.
"Până nu văd că Ianukovici se ridică de la masă, o să sper. Dacă nu se întâmplă aşa, va fi un eşec pentru Europa. Pentru UE, miza cea mare la Vilnius este Ucraina. Pentru România, miza cea mare este Republica Moldova şi asta se va întâmpla", spune preşedintele.
Noi am fi printre cei mai afectaţi de îndepărtarea Ucrainei de Uniunea Europeană, subliniază şeful statului.
- See more at: http://stiri.tvr.ro/traian-basescu-la-tvr--urmatorul-proiect-pentru-romania-trebuie-sa-fie-vrem-sa-ne-intregim-tara-_37653.html#sthash.3ilVUeOj.dpuf

Află cum poți contribui Parteneri și susținători Sponsori și donatori Voluntari Facebook